100 znanih za Slovenijo brez krzna: 21 – 30

Maj 24, 2012 v Neuvrščeni

Pred vami je že tretja desetica misli znanih Slovenk in Slovencev o krznu.

dr. Danijel Rebolj

Picture 1 of 10

100 znanih za Slovenijo brez krzna: 11 – 20

Maj 20, 2012 v Neuvrščeni

Objavljamo drugo desetino misli znanih Slovencev in Slovenk o krznu.

Bor Greiner

Picture 1 of 10

100 znanih za Slovenijo brez krzna: 1 – 10

Maj 16, 2012 v Neuvrščeni

Objavljamo prvo desetino misli znanih Slovencev in Slovenk o krznu.

Desa Muck

Picture 1 of 10

100 znanih za Slovenijo brez krzna

Maj 16, 2012 v Neuvrščeni

Ni skrivnost, da je uporaba krzna neizrekljivo nepravična do živali, da ima katastrofalen vpliv na okolje in da škoduje zdravju tistih, ki delajo v predelavi živalskih kož, ter tistim, ki živijo v bližini strojarskih obratov in farm za krzno. Krznarska industrija ni nekaj, na kar bi moderno človeštvo lahko bilo ponosno – mar z veseljem in ponosom vodimo svoje otroke na ogled farm za krzno, lova in samega postopka pridobivanja krzna s telesa živali?
Ni skrivnost, da je zamenjava živalskih kož z drugimi materiali, vključno z umetnim krznom, najenostavnejša in najboljša odločitev hkrati. Da le majhna sprememba v dejanju potrošnika pripomore k odrešitvi mnogih bitij.
Ni skrivnost, da se tudi tisti, ki so na očeh javnosti, zavedajo resnice krznarske industrije in se odkrito zavzemajo za pravičnejši svet, kjer se v imenu mode ne preliva krvi. Zato niso oklevali in so se nam pridružili pri tem projektu v želji, da vam predstavimo 100 znanih imen, 100 obrazov in 100 razlogov zakaj je zadnji čas, da Slovenijo – in svet – rešimo krznenega objema in kožuščke pustimo tistim, katerim pripadajo.

V prihajajočih dneh bomo objavljali misli znanih Slovencev in Slovenk. Vabimo vas, da se nam pridružite in preverite, s kom si delite mnenje o krznu.