Sodeluj v kampanji – povej, kaj si misliš o krznu.

Marec 25, 2012 v Neuvrščeni

Vabimo vas k soustvarjanju kampanje Za Slovenijo brez krzna. Če bi radi sporočili, kakšen je vaš pogled na rejo živali za krzno, na krznarsko industrijo, na prodajo in dičenje s krznom, se pridružite našem pozivu.


 

Pozdravljeni!

V poteku je kampanja “Za Slovenijo brez krzna”, ki jo spremljata istoimenska stran na Facebooku in spletna stran www.zaslovenijobrezkrzna.si.

Cilj kampanje je prepoved reje živali za krzno v RS ter čim boljše in jasno obveščanje in osveščanje naših sodržavljanov o tem, kaj krzno je, od kod pride ter kakšne posledice ima za živali, okolje in ljudi.

V okviru kampanje želimo izdelati kratek filmček (do 5 minut; montaža slik oziroma video posnetkov), v katerem Slovenci in Slovenke povemo, da smo ZA Slovenijo brez krzna. Vabimo vas k sodelovanju!

Če želite sodelovati, vas prosimo, da
1.) natisnete logotip Za Slovenijo brez krzna (datoteka za tiskanje) ali pa ga v celozaslonskem načinu (datoteka za zaslon) prikažete na ekranu telefona, dlančnika, i-Pada ali televizije;
2.) dopolnite izjavo: Sem Za Slovenijo brez krzna, ker ____[razlog]___ .
Razlog je lahko čisto kratek in enostaven, od nekaj besed do nekaj stavkov. Ideje za razloge lahko seveda črpate tudi z www.zaslovenijobrezkrzna.si oziroma http://www.veganstvo.net/ali-ves/krzno/;
3.) se ali
(a) fotografirate (ali vas fotografira druga oseba) skupaj z logotipom Za Slovenijo brez krzna ali
(b) posnamete (sami* ali s pomočjo druge osebe) skupaj z logotipom Za Slovenijo brez krzna ter na posnetku podate izjavo iz točke 2;
Bodite ustvarjalni in pustite domišljiji prosto pot. prosimo le, da vaše sporočilo ni žaljivo ali kakor koli drugače neprimerno.
4.) pošljete svojo fotografijo skupaj z izjavo iz točke 2 oziroma pošljete svoj videoposnetek na elektronski naslov slovenijabrezkrzna@gmail.com najkasneje do nedelje, 8.4.2012.
* če se snemate ali slikate sami, je to najlažje storiti z računalnikom, če ima ta vgrajeno oziroma priklopljeno kamero

Hkrati nam sporočite, če dovolite oziroma želite, da se ob vašem prispevku objavijo vaši podatki (na primer “Peter” ali “Melita, 22, Metlika” ali “Marko Knafeljc, 40, Ljubljana” ali “Martina Grabnar, pisateljica”) ali pa želite biti anonimni.

Vaš prispevek bomo uporabili izključno za kampanjo Za Slovenijo brez krzna. Osebnih podatkov (vključno z elektronskim naslovom) ne bomo posredovali tretjim osebam.

Če imate kakršno koli vprašanje, nas kontaktirajte na slovenijabrezkrzna@gmail.com .
V imenu živali se vam najlepše zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo

sodelavci Veganske iniciative